Monday, November 9, 2015

Tweet Tasker - Twitter Robotu Rehberler / Otomatik retweet

Uygulama adresi

Otomatik Retweet

Bu rehberde Tweet Tasker - Twitter Robotu ile nasıl otomatik retweet  yapılır onu inceleyeceğiz. Tüm senaryolarda önce Twitter ile giriş yaptığınız varsayılarak anlatılmıştır.

Senaryo 1

Benden bahsedenleri cevap tweetleri hariç saatte bir otomatik retweet etmek istiyorum.



  • Ana ekranda kırmızı ok ile belirtlen bağlantıdan görev ekleme ekranını açıyoruz


  • Görevimiz için daha önce kullandığımız bir isim belirliyoruz. Ardından işlem türümüzü "Retweet" olarak seçiyoruz. "Getir" bölümünden hangi alandaki tweetler işlenecek onu belirtiyoruz. Senaryomuz için bu "Bahsedenler" olacak. "Getirilecek adet" bölümünden ise her seferinde ne kadar tweet çekilecek onu belirtiyoruz. Bu miktarı belirlerken kendinize şunları sorun "Görevim ne sıklıkla çalışacak? Bu sıklıkta ortalama ne kadar benden bahseden tweet olacak?" Çok aktif bir hesabınız yoksa bu bölümü 25 olarak belirleyebilirsiniz ama rakamı yüksek tutmanızın herhangi bir zararı yok. Bu arada unutmayın uygulama her çalıştığında kaldığı yerden devam edecek yani ilk çalışmadan 100 retweet yapıldı bir sonraki çalışmada yalnızca 1 yeni bahseden tweet var ise yalnızca o tweet retweet edilecektir. Ek bilgi, örneğin sevdiğiniz bir sanatçının paylaşımlarını retweet etmek istiyorsunuz, burda "Getir"->"Kullanıcı Haber Kaynağı" seçip hesap adı belirterek farklı bir senaryoyu  da gerçekleştirebilirsiniz.




  • Bu ekranda işlenecek tweetleri filtreleyebilirsiniz. Örneğin içinde yalnızca "güzel paylaşım" kelimesi geçen tweetler işlensin diye filte de ekleyebilirsiniz. Senaryomuzda gerek olmadığı için bölümü pas geçiyorum
     
  • Sıra geldi son aşamaya. Bu bölümde görevimiz için zamanlama ve bir takım ayarlamalar yapıyoruz. Senaryomuza göre tekrarlamayı "Saat" olarak ve değerini "1" olarak seçtik. Ardından görevin ilk çalışmaya başlayacağı tarih ve saati belirliyoruz. Eğer mevcut tarih ve saatten önceki bir tarih ve saat belirtirsek sistem size görevin kaydeder kaydetmez başlayacağı uyarısını verecektir. "Evet" derseniz görev hemen başlatıcak "Hayır" derseniz tarih ve saati düzenlemeniz beklenecek. "İşlemler arası bekleme süresi" ile bu senaryo için konuşursak yapılan her retweet ardından bir sonraki işlem için kaç saniye beklenecek onu belirtiyoruz. "Bildirim" ile her görev çalıştığında telefonunuza bildirim gelip gelmeyeceğini belirtiyoruz. Son olarak "Simulasyon" ile özellikle karmaşık filtreler kullandığımızda herhangi bir sorun var mı diye kontrol ediyoruz. Simulasyon modunda herhangi bir aksiyon gerçekleşmez örev gerçekten çalışıyor olsa nasıl davranırdı onu görmek için kullanılır.
  • Sağ üst köşede çarpının solundaki bağlantıyla görevimizi kaydettikten sonra bu senaryo için görevimiz tamamlanmış olacak. Soru, şikayet ve istekleriniz için conspectuapps@gmail.com adresine istediğiniz zaman mail gönderebilirsiniz


No comments:

Post a Comment